Wie wij zijn? Wij zijn Liselotte Goed, de meeste dagen van de week yogalerares en Barbara Tammes, de meeste dagen schrijver en ideeën bedenker. Wij zijn uked begonnen uit totaal enthousiasme voor het instrument en de mogelijkheden van samen spelen.

We hebben elkaar leren kennen op camping de Lievelinge. Liselotte zat onder een hele grote treurwilg uke te spelen en gaf Barbara ook een uke en terwijl zij echt geen muzikaal talent heeft/is speelden ze ‘s avonds samen bij het kampvuur, en dan ben je uked!

Als je uked bent dan wil je een mooie uke en je wil veel nieuwe liedjes leren. We houden beiden van mooie, kwalitatieve, simpele dingen. Waar je een heel leven mee wil doen. Minder zooi, minder verplichtingen, minder verwachtingen, meer plezier. Dat past totaal bij onze filosofie: downsize, simplify and smile. En wat de muziek betreft, die houden we ook simpel en mooi. We willen zo min mogelijk oefenen en zo snel mogelijk liedjes spelen waar we bij kunnen zingen. En onze ambitie? Absoluut niet om virtuoos te worden op de ukelele, ook niet om op te treden of om beroemd te worden. Wel is het onze ambitie om ons enthousiasme voor de uke met zoveel mogelijk mensen te delen en daarmee muziek toegankelijk te maken voor iedereen. Het geeft ons enorme voldoening om mensen aan te steken die de droom allang hadden opgegeven ooit nog zelf een instrument te spelen. We geven je graag die droom weer terug.

  • mensen die nog nooit een instrument hebben vastgehouden 40% 40%
  • mensen die het hebben opgegeven ooit nog een instrument te spelen 60% 60%
  • gedesillusioneerde gitaristen 50% 50%
  • happily uked 99% 99%

meet the team

Sinds het begin van de oprichting van Uked, laat in de zomer van 2015 hebben we enorm veel workshops gegeven. En elke keer als we er weer eentje op de site aankondigden was die direct weer volgeboekt. Dan werden we gemaild (allemaal heel leuk dus hè, je hoort ons niet klagen) of we alsjeblieft nog een plekje hadden. Dus maakten we de groepen wat groter, natuurlijk we schuiven allemaal een stukje op en kom er bij. Toen we in juli 2016 al weer vol zaten tot december 2016 organiseerden we extra workshops ertussenin en ja ook die zaten meteen vol. Het idee dat we ook bij mensen thuis workshops zouden geven hadden we op pauze gezet en als bedrijven vroegen of we een workshop wilden geven belden we gewoon niet meer terug.

In 2016 hebben we ons team versterkt met twee super enthousiaste en vooral hele leuke mensen (dat staat bij ons voorop) Jessamijn en Baukje. Inmiddels geven ze nu al bijna vier jaar workshops en kunnen we niet meer zonder ze! Omdat de vraag nog altijd groter was dan ons aanbod en we graag samenwerken met enthousiaste mensen is ons team nog verder uitgebreid met Lilian en Laura.

+Nu kunnen we de wereld aan. Je maakt ons niet meer gek. We geven nu met elkaar elk weekend een of twee of drie workshops door heel Nederland, privé workshops kunnen we organiseren in onze homebase in Bergen en bedrijven kom maar op. Happinez festival, tuurlijk doen we, boek maken en ook vertalen in het Engels, ja hoor, mantra workshop organiseren, uiteraard, bedrijfsworkshop voor 50 man, webinars voor 500+ mensen, ja leuk!

Baukje Luyten

Baukje Luyten

uked trainer en office manager

 

Liselotte en Barbara hebben Baukje leren kennen toen ze een ukelele kwam kopen en daarna bij een kampvuurtje kwam zingen. Ze heeft een prachtige stem en een aanstekelijke lach. Ze is gewend om groepen aan te sturen, drukke kinderen in een gymklas, kitesurfers op het strand en inmiddels alweer enige jaren ook ukelele beginners. Baukje geeft elke maand een workshop bij Tijn Akersloot op het strand van Zandvoort. Ze geeft ook de Campfire Class Webinars en weet inmiddels alles van alle workshops, voorraad, webshop, ukeleles en kan iedereen te woord staan in de mail. 

 

Jessamijn Alberts

Jessamijn Alberts

uked trainer en visual storyteller

 

Jessamijn volgde een workshop bij Uked en was zoals dat hoort meteen uked. Jessamijn speelt al piano en zit op zangles en vindt het ontzettend leuk om andere mensen nu ook uked te maken. Enorm enthousiast, heel geduldig en heel helder helpt ze iedereen stap voor stap op weg, duidelijk gewend om trainingen te geven. Elke maand geeft ze een beginners workshop bij Storm in Amsterdam en heeft daarnaast een carrière als visual storyteller- met plaatjes maakt ze o.a. helder wat er in besprekingen gezegd wordt. Als je daar meer over wilt weten kijk dan even op haar site Jessamijn.nl.

 

Lilian Huizingh

Lilian Huizingh

uked trainer en yoga docent

 

Hoe komt het toch dat we zo opvallend veel interesse en bestellingen uit Groningen komen, wat is daar aan de hand? Het was Lilian die daar aan de hand was. Met haar enthousiasme heeft ze op eigen houtje heel Groningen uked had gemaakt en toen ze aan ons vroeg of we daar eens zouden komen stelden we voor dat ze heel goed zelf de basis en mantra workshops kon geven. En toen ging ze los. Elke maand geeft ze een beginners workshop op het strandpaviljoen Paterwoldsemeer van Groningen  en is yogadocente in haar andere uren van de dag. En in het echt nog zoveel leuker dan op de foto!

 

Laura Drontmann

Laura Drontmann

uked trainer en stemcoach

Laura kennen we al vanaf toen ze heel klein was en we hebben haar weer gevonden toen we haar hoorden zingen. Laura is enthousiast, heeft een prachtige stem en kan goed mensen bekrachtigen. Dat doet ze met haar grote lach maar vooral ook met onderbouwde technieken. Ze kan zich goed verplaatsen in de beginner en de mensen die zich nog niet zo zeker voelen in het maken van muziek of om hun stem te laten horen. Uked + Laura= dikke vette match. Laura is een van de trainers van onze Campfire Class webinars, ze is te zien in de GET UKED online workshop én ze geeft de live basis workshop in onze homebase in Bergen.

 

we're here to get you uked.

high end ukes • webshop • workshop • inspiration • anything to get you hooked to the uke!

copyrights Uked 2022| Alles over jouw privacy