Selecteer een pagina

Marlous van de blog Last Days of Spring heeft van ons een ukelele geprobeerd en heeft de online workshop gevolgd en kijk eens hoe uked ze is! Ze schrijft een prachtig artikel op haar blog en schrijft onderandere 10 redenen waarom je ukelele zou moeten spelen.

10 REDENEN WAAROM JIJ DEZE HOBBY OOK MOET PROBEREN

Ukelele spelen is de eerste in mijn serie ‘nieuwe dingen leren’, in het kader van mijn goede voornemens. Na elke nieuwe hobby zal ik kort evalueren en een lijstje met redenen geven waarom jij deze hobby wel/niet moet proberen. Ukelele spelen is duidelijk een aanrader, daarom hier mijn redenen waarom jij óók ukelele moet leren spelen:

  1. Het maken van muziek is vooral heel erg LEUK! Je wordt er vrolijk van. Bovendien heeft de ukelele een lage leercurve: resultaat is snel geboekt, wat een tevreden gevoel geeft. Geen frustratie dus, want iedereen kan ukelele spelen!
  2. Het leren spelen van een instrument is goed voor de ontwikkeling van je brein. Tegelijkertijd is het ook heel ontspannen, dus leerzaam en ontspannen in een!
  3. Het verbetert je coördinatie en motoriek. Het is even priegelen met die snaartjes bij elkaar, maar als je het eenmaal door hebt gaat het vanzelf.
  4. Het verbetert je concentratievermogen; een nieuw instrument leren bespelen vergt wat concentratie. Eigenlijk is het een grote concentratie oefening, maar doordat het zo leuk is heb je dat helemaal niet door.
  5. De ukelele is een relatief goedkoop instrument. Bovendien past ie door z’n kleine formaat in elk huis. Zelfs op een studenten kamer!
  6. Hij staat ook heel leuk in je interieur. Maar echt.
  7. Muziek maken verbindt: samen spelen en zingen, dat is toch hartstikke gezellig?
  8. Het is cool. Piano of blokfluit speelt iedereen, maar hoeveel mensen kunnen nou zeggen dat ze ukelele spelen?
  9. Het is een vrolijk instrument. Door z’n hogere klanken dan een gewone gitaar, klinkt de muziek uit je uke gelijk een stuk vrolijker.
  10. Van nieuwe dingen leren word je gelukkig!

We kunnen ons hier helemaal in vinden. Het hele artikel van Marlous met mooie plaatjes wil je zeker op lastdaysofspring bekijken.