reasons to get uked #53

De ukelele is eenvoudig te leren. Er zijn heel veel verschillende uke leraren te vinden op internet. Zelf houden we het meest van instructie in stappen. Dingen die je al kan kun je dan overslaan en dingen die je onder de knie probeert te krijgen kun je oneindig herhalen. Zo is ook onze online Get Uked workshop opgebouwd, waarmee we al duizenden mensen uked hebben gemaakt. De video’s helpen de absolute beginner op weg om binnen een weekend de eerste nummers te leren spelen op kampvuurniveau en houden je vervolgens nog tijden geboeid met uitdagendere technieken. En de video’s gebruik je om samen te spelen.

GRATIS LES: LEER RIPTIDE SPELEN, MET ZANG EN RITME STRUM

En hier een gratis les om Riptide te leren spelen. In stappen uitgelegd. Kijk eerst naar het origineel van Vance Joy, dan naar het filmpje hieronder voor het eindresultaat, en volg dan de simpele stappen. Eerst leer je de akkoorden, vervolgens een zang strum en daarna de originel Vance Joy ritme strum. Ook voor de absolute beginner.

STAP 1 – RIPTIDE VAN VANCE JOY

Kijk eerst naar het hele nummer daarna breken we het in kleine stukjes. Met een simpele strum voor de absolute beginner en de originele Vance Joy strum die interessant genoeg blijft als je al langer speelt. Veel plezier!

STAP 2 – DE AKKOORDEN VAN RIPTIDE

In deze video laten we zien hoe je de akkoorden die in Riptide zitten speelt. Het zijn er maar drie, en twee daarvan speel je met één vinger.

STAP 3 – SIMPELE STRUM

Als je net met de uke begint wil je toch al leuke nummers spelen. In deze video leer je een simpele strum. Kun je goed oefenen met de overgangen van de akkoorden terwijl je al mee kan zingen.

STAP 4 – ADVANCED STRUM

In deze video leggen we helder uit, in twee stappen, hoe je tot de originele Vance Joy strum komt.

Het bijzondere van de ukelele is dat het een eenvoudig instrument is om te leren spelen (volgens het Guiness Book of Worldrecords zelfs het makkelijkste instrument- voor wat het waard is). Je hoeft niet elke dag te studeren om toch steeds beter te worden. Je hoeft ook niet op les, online zijn heel veel gratis instructie filmpjes te vinden. In de workshop van Uked leer je de basis, daarna kun je in je eigen tempo verder. De nummers leren die je zelf leuk vindt (want dat werkt het beste). Hier helpen we je op weg met een selectie van interessante instructie filmpjes. Kijk met welke leraar je klik hebt en volg die dan verder.

STEMMEN

Elke keer als je uke gaat spelen moet je de uke stemmen. In het begin kan de uke zelfs ontstemmen terwijl je speelt.  Doe je zelf een plezier en koop een goed stemapparaat, zoals deze in onze shop.

STRUMMEN

Een kleine drempel – het strummen- dat wat je met je rechterhand doet. Sommigen doen het op gevoel, sommigen moeten het aanleren. Hier geeft uke leraar Brett een goede uitleg over 5 simpele strumming patterns.

CHUCKEN

Met de chuck demp je de snaren en kun je ritme aangeven. Hier legt de Ukelele Teacher je uit hoe.

10 lessen in het Nederlands

Voor de NPO hebben onze eigen Nederlandse ukelele experts Eveline en Marcel 10 lessen opgenomen waarin ze zo ongeveer alles uitleggen. Van het stemmen, tot de slagjes (strums), akkoorden, erbij zingen en samen spelen.

THINKING OUT LOUD

Speel mee met Ukelele Underground en leer Thinking Out Loud van Ed Sheeran.

CAN’T HELP FALLING IN LOVE

van Elvis en de 21 pilots

SOMEWHERE OVER THE RAINBOW

kijk even naar het origineel want deze tutorial is misschien wel duidelijk maar niet heel inspirerend

STAND BY ME

Het origineel is prachtig en ukulele lerares Cynthia Lin leert je hoe je het kunt spelen.Op YouTube vind je veel tutorials van haar.  Ze kiest veel leuke nummers en legt helder uit.

BANANA PANCAKES

Hele goede les van Cynthia Lin. Wij zijn zelf druk bezig om het rifje te oefenen. Om het op snelheid te krijgen en er dan ook nog bij te zingen.

HET MAKKELIJKSTE AKKOORD DE G6

Volgens James Hill is dit het absoluut makkelijkste en meest veelzijdige akkoord. Wij noemen ‘m tijdens onze basis workshop ook wel de ‘smokkel G’ als de G nog niet helemaal lukt. En om de D7 makkelijker te maken dan schuif je de G6 een snaar omhoog en dan heb je een Hawaiiaanse D7.

we're here to get you uked.

high end ukes • webshop • workshop • inspiration • anything to get you hooked to the uke!

copyrights Uked 2022| Alles over jouw privacy