Selecteer een pagina

Leer met ons boek ukelele spelen in een weekend

Boek we're here to get you uked leer in een weekend ukelele spelen barbara tammes liselotte goed

 Hier vind je de video’s bij het boek: We’re here to get you uked. In dit boek leren we je de basis van het ukelele spelen. Dit doen we aan de hand van tien originele nummers van Shanin Blake. Het boek is ingedeeld in een algemeen gedeelte over de ukelele, de basis voor het spelen; hoe houd je je uke vast en hoe stem je. Dan hebben we een deel gewijd aan de linkerhand, die akkoorden maakt, en een deel aan de rechterhand, waar je interessante strums en ritme mee gaat maken. En luister terwijl je ons boek leest naar meer muziek van Shanin Blake op Spotify. Daarnaast hebben we ook een online workshop ontwikkeld die het boek tot leven brengt. 

 

Geen Resultaten Gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.

De video’s bij het boek 

Baby Love

Dit is een prachtig eerste nummer om te leren omdat je voor elk akkoord maar een vinger nodig hebt. Ze schuiven steeds een fret op. Eerlijk waar, dit speel je binnen een half uur. Zelfs als je nog nooit eerder een instrument hebt vastgehouden. De akkoorden en de tekst vind je in het boek. Shanin speelt hier op de kleine, super fijne Carvalho sopraan traditional.

Free as a bird.

Dit is een heel fijn tweede nummer om te leren omdat de akkoorden heel makkelijk overpakken. Een soort vinger favorieten. Akkoorden en tekst vind je in het boek. Shanin speelt hier op een super mooie en hele soepele Martin tenor.

Am I in love

Dit is een prachtig nummer om te oefenen met zingen en spelen. Houdt je spel simpel, zodra je dat onder de knie hebt probeer je erbij te zingen. Akkoorden en tekst vind je in het boek. Shanin speelt hier op een kleine, handzame Carvalho sopraan traditional.

The tide

Het ultieme nummer om de Island Strum mee te oefenen. De meest voorkomende strum die er is. Het kost even om ‘m eigen te maken maar dan speel je er zo goed als elk nummer op weg. Mooi hoe Shanin ‘m hier doet is een tikkie vertraagde laatste slag waardoor de island strum jazzy wordt. Dat leggen we allemaal uit in het boek. Shanin speelt hier ook op de Carvalho sopraan traditional.

Stop wait a minute

Dit is nou zo’n super Shanin nummer waarmee je een paar toffe technieken leert. Simpele barré akkoorden en een hele funky strum. Met de strumbead in het boek en het filmpje heb je het zo door. Shanin speelt hier op haar favoriet, de Carvalho sopraan traditional.

Vow to be

Met dit nummer leer je de pluck techniek, je trekt aan de snaren en tikt met je vingers op de klankkast. In de juiste volgorde krijg je een mooie reggae groove. Kijk in het boek voor de strumbead, de akkoorden en de tekst. Ook hier speelt Shanin op een Carvalho sopraan traditional.

White specs

Met dit nummer kun je goed leren tokkelen. Een voor een de snaren aanslaan. Dit nummer klinkt iets eenvoudiger dan het is. In het boek staat ook de versimpelde manier om dit nummer te spelen. Shanin speelt hier op de favoriet van de meeste mensen, een Carvalho concert traditional.

Give it up

Dit nummer heeft een interessant strum patroon, vergelijkbaar met Stop wait a minute en bijzonder hier is dat je op de hogere fretten leert spelen. De akkoorden en tekst vind je in het boek. Shanin speelt hier op een Carvalho sopraan traditional.

She is the fire

Wat een lekker nummer van Shanin. Hier leer je een aantal technieken te combineren. Dit wel de advanced stuff. Dit hoef je niet je eerste weekend te kunnen. In het boek vind je de strumbead, openingszang toon, akkoorden en tekst.

The game

De grand finale. The game is niet de makkelijkste (daarom ook als laatste). Een nieuwe techniek die je hier leert is om de bas snaar (de C snaar) apart aan te slaan van de andere snaren. In het boek vind je de strumbead, akkoorden, tekst en tabs.Shanin speelt hier op een hele mooie Carvalho concert classic.

House of the rising sun

Een klassieker. Hier in een tokkel versie van Liselotte, en een afwisseling met een strum. Kleine fout maar die hebben we er in laten zitten, omdat we er zelf eigenlijk heel vrolijk van worden. En ook om te laten zien dat je muziek niet perfect hoeft te zijn. Op pagina 131 van ons boek wordt het tokkel patroon uitgelegd (dat je daarna ook kunt gebruiken om Hallelujah van Leonard Cohen of de uitvoering van Jeff Buckley te spelen). Op pagina 132 en 133 heb je de akkoorden en de bladmuziek. De strum die Lot speelt is N NO NO. Ze speelt op een lekkere mooie Carvalho tenor classic.

we're here to get you uked.

high end ukes • webshop • workshop • inspiration • anything to get you hooked to the uke!

copyrights Uked 2023| Alles over jouw privacy